Fogpótlás minimálisra csökkentett kockázattal

Fogpótlásra specializálódott szájsebészet  I  Általános fogászat  I  Esztétikai fogászat 

Legmodernebb technikák

Korszerű módszertan

Barátságos kiszolgálás

Tudtad, hogy vannak esetek, amelyekben csak az implantátum menthet meg, hogy ne kelljen takargatni a mosolyod?

A fogászati vagy más néven dentális implantátum egy olyan csavar, mely a hiányzó fog gyökerét pótolja, ezért műgyökérnek is nevezzük. A műgyökérbe csavarunk egy olyan speciális elemet, melyet felépítménynek hívunk, erre az elemre ül fel a későbbiekben az elkészült fogpótlás. Ezek az anyagok beültetés után nem okoznak gyulladást, ezért bátran nevezhetjük őket szövetbarátnak.

Megoldás MINDEN típusú foghiányra!

Fogágybetegség miatt mozognak a fogaid? Gyerekkorodban kihúzták a hátsó fogaid, és azóta annyira félsz, hogy nem pótoltattad? Folyton begyullad a fogad, pedig milliószor gyökérkezelték? A problémád legpraktikusabb megoldása a fogászati implantátum!
– Minden típusú fogpótlást stabillá tesz, nincs meg az elmozdulás veszélye
– Teljeskörűen megoldhatóak vele olyan bonyolult helyzetek, amelyeket a hagyományos fogpótlásokkal nem, vagy csak kompromisszumok árán tudunk megoldani.

Milyen lehetőségeket kínál az implantátum, amit más fogpótlás nem tud?

– Egyszerűen pótolhatók a fogak abban az esetben, mikor csak a sorvégi, utolsó fogak hiányoznak.
– Megkíméljük a szomszédos fogakat a csiszolástól, így egy-egy fogat, vagy több fogat is pótolhatunk úgy, hogy a szomszédos fogakhoz nem kell hozzányúlni.
– Teljes fogatlanság esetén a fogsorrögzítő ragasztó helyett az implantátum tudja stabilizálni a fogsort, és így visszakapod a rágás élményét.

A PRF-humán-csontpótlási technológiáról

Azt mondták, hogy nem kaphatsz fogászati implantátumot, mert kevés a csontod? Ne szomorkodj, mert jó eséllyel nem volt igazuk!
El tudod képzelni, hogy van olyan anyag, amit, ha beültetünk a hiányzó állcsontod helyére, biztos, hogy nem fog gondot okozni, és nagy részéből valódi csont lesz? Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy ehhez Te vagy a kulcs? A megoldás a véredben van! A PRF technológiával a Te problémád is megoldható.

Miért fontos pótolni a hiányzó fogakat?

Amikor elveszítünk egy fogat, akkor a szervezet leépíti az adott csontszakaszt. Az idő mennél inkább előre halad, az adott csontszakasz egyre vékonyabb lesz, majd teljesen ellaposodik, és idővel egyre nagyobb kihívást jelent a fogak pótlása, gyakran csak csontpótlást követően lehet csak implantátumot behelyezni és a fogakat pótolni.

N

Esztétikai előny

N

Jobb emésztés

N

"Öreg arc" elkerülése

Nehéz helyzetekre specializálódtunk!

Rendszeresen hazai és nemzetközi szakmai konferenciákon és továbbképzéseken veszek részt az ismereteim bővítése érdekében, hogy tudásom a modern irányelveknek megfelelően naprakész legyen. Fontosnak ítélem, hogy aki az orvosi hivatást választja, egyszerre legyen szakmailag felkészült és empatikus.

 

Dr. Egressy-Molnár Viktória vagyok és örömmel segítek Neked…

Kérj DÍJMENTES tanácsadást! Válaszolj meg néhány kérdést, és amennyiben tudok Neked segíteni az én költségemen átbeszéljük a lehetőségeidet.

Bizonytalan vagy? Itt választ találsz.

Gyakran ismételt kérdések, és egész jó válaszok… 🙂 

Mit nevezünk fogászati implantátumnak?

A fogászati vagy más néven dentális implantátum egy olyan csavar, mely a hiányzó fog gyökerét pótolja, ezért műgyökérnek is nevezzük. Műtét során az állcsontban helyezzük el, és a gyógyulási idő alatt megvárjuk, hogy a szervezet csontsejtjei rákússzanak a felszínére és véglegesen rögzüljön.

A gyógyulást követően a műgyökérbe csavarunk egy olyan speciális elemet, melyet felépítménynek hívunk, erre az elemre ül fel a későbbiekben az elkészült fogpótlás.

A fogászati implantátum alapanyaga jellemzően titánötvözet, ritkábban cirkónium, mi rendelőnkben a titánium implantátumokat használjuk. Ezek az anyagok beültetés után nem okoznak gyulladást, ezért bátran nevezhetjük őket szövetbarátnak

A fogpótlás implantátumokon-minden típusú foghiányra megoldást nyújt?

Fogágybetegség miatt mozognak a fogaid? Gyerekkorodban kihúzták a hátsó fogaid, és azóta annyira félsz, hogy nem pótoltattad? Folyton begyullad a fogad, pedig milliószor gyökérkezelték? A problémád legpraktikusabb megoldása a fogászati implantátum!

Miért jó a fogászati implantátum a hagyományos pótlásokkal szemben?

Legyen szó egyetlen foghiányról, sorközi foghiányról Sorvégi foghiányról, teljes fogatlanságról, a fogászati implantátumokkal mindegyikeset sikeresen és tartósan kezelhető.

 • A szomszédos fogakat nem kell lecsiszolni, emiatt kíméletes módszer a páciens saját foganyagával szemben
 • Minden típusú fogpótlást stabillá tesz, nincs meg az elmozdulás veszélye
 • Teljeskörűen megoldhatóak vele olyan bonyolult helyzetek, amelyeket a hagyományos fogpótlásokkal nem, vagy csak kompromisszumok árán tudunk megoldani. 

Hogyan készül el egy implantációs fogpótlás?

A műgyökér (implantátum) beültetését követően, ha letelt a gyógyulási szakasz, (3-6 hónap) az íny alól felszabadítjuk az implantátumot és gyógyulási csavart helyezünk be, amely köré gyógyul az íny és egy végleges, szép formát vesz fel-ezt a lépést egybe tudjuk vonni a beültetés időpontjával, amennyiben a csont elégséges mennyiségű és kellően szilárd az adott területen.

Két-három hét érési folyamat elteltével levehetjük az első lenyomatot az implantátumokról, és megkezdődhet a végleges fogpótlás elkészítése.

Egyes esetekben azonban a végleges pótlás előtt ideiglenes fogpótlást is készítünk. Ennek oka többes: Kiterjedtebb fogpótlások esetén az ízületet szoktatjuk ahhoz, hogy a rágófelszínek helyreállításával egy rossz, megszokott pozícióból egy új, jó helyzetbe kerül. Ehhez azonban az izmoknak és az ízületi szalagoknak meg kell szokni az új helyzetet, és ehhez időre van szükség. Ha a harapáson még állítani kell, akkor azt az ideiglenes pótláson sokkal könnyebben megtehetjük. -ezen kívül az ideiglenes pótlásokon tesztelhetjük a formákat is, és azt alakítva könnyen tudjuk személyesebbé varázsolni a végleges fogpótlást az ideiglenes mintája alapján.

Milyen fajta implantációs fogpótlások közül választhatunk?

Mindegyik típusú implantációs fogpótlás olyan fokú stabilitást biztosít, amelyre a hagyományos fogpótlások nem, vagy csak korlátozottan képesek.

Fogpótlások - Korona

Szóló foghiány esetén, (amikor csak egyetlen fog hiányzik), esetleg több egymás mellett lévő implantátum esetén alkalmazzuk, ha a páciens azt szeretné, hogy az implantátumai minél jobban hasonlítsanak a természetes fogak állapotához, így az implantátumok nem lesznek összekötve. Az implantátumba kerül egy gyárilag forgácsolt, tökéletesen illeszkedő gyári elem, a felépítmény, és erre ragasztjuk rá a koronát, vagy csavarozott korona esetén a fogtechnika speciális ragasztóval ragasztja össze a gyári elemet a koronával, és azt egy átmenőcsavar rögzíti az implantátumban. Ennek előnye a ragasztott pótlással szemben, hogy a csavarbemenet felszabadításával a kapcsolat bármikor oldható ás a fogmű levehető, javítható, cserélhető annak roncsolása nélkül.

Anyaga általában titánkerámia, cirkon-kerámia vagy teljes cirkon.

Fogpótlások - Híd

Kiterjedtebb egybefüggő foghiányoknál, vagy teljes fogatlanság esetén úgynevezett körhíd is készíthető-természetesen amennyiben meg tud felelni a szakmai feltételeknek. A körhíd esetén minimum 6 vagy 8 db implantátumra van szükség, hogy a terhelés hatására a fogmű hosszú távon is tartós legyen.

Fogpótlások - Stéges fogpótlás- 4 implantátumon elhorgonyzott kivehető pótlás

Bár sokan elsőre idegenkednek a kivehető fogpótlás gondolatától, a stéges fogpótlásokkal tényleg teljeskörű rágóstabilitást lehet elérni. Stég esetén 4 implantátumot helyezünk az állcsontba és ezeket egy fém merevítéssel összekötjük, pont, mint egy kikötőben lévő stég esetén, ahol a stég négy lábát köti össze a merevítés.

Bizonyos esetekben számos előnye is lehet, többek között, hogy az ínyt bármilyen mosolyvonal esetén is nagyon harmonikusan pótolja a műíny az ínyt, így nem lesz természetellenes a hatás.

A stabilitáson kívül a stég előnye a teljes kivehető pótlással szemben, hogy a stabilitása mellett nem kell a teljes szájpadot beborítani vele, elég csak egy kis részét, és ez sokkal kényelmesebbé teszi a fogpótlás viselését. 

A stéges fogpótlásban műfogak vannak, amelyeket a legesztétikusabb kompozit anyagból, rétegezve, teljesen élethűre formáznak.

A PRF-humán-csontpótlási technológia lényege

Azt mondták, hogy nem kaphatsz fogászati implantátumot, mert kevés a csontod? Ne szomorkodj, mert jó eséllyel nem volt igazuk!

El tudod képzelni, hogy van olyan anyag, amit, ha beültetünk a hiányzó állcsontod helyére, biztos, hogy nem fog gondot okozni, és nagy részéből valódi csont lesz? Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy ehhez Te vagy a kulcs? A megoldás a véredben van! A PRF technológiával a Te problémád is megoldható.

A PRF egy angol rövidítés, a Platelet Rich Fibrin kifejezésből ered, mely szó szerint azt jelenti, hogy „Vérlemezkékben gazdag fibrin”. A humán vér regenerációs képessége elsődlegesen a vérlemezkék, más néven trombociták funkciójával hozható összefüggésbe. A fibrin pedig nem más, mint egy fehérjeháló, amely vázául szolgál a regeneratív szövetnek a sérülés vagy a műtéti terület helyén.

Miért jobb a PRF-humán csont, mint bármi más?

 • Szövetbarát, nem gyullad be a seb, a nyál baktériumai nem tudják befertőzni, mert azonos a saját szöveteddel
 • Tapasztalat szerint több csont nyerhető vele, mint a gyári csontpótlóanyagokkal
 • Valós csontod lesz, amelybe bátran lehet implantátumot helyezni, és évekkel később is stabil marad
 • Elkerülhetők általa az olyan nagy beavatkozások, amelyeket altatásos műtét keretében, kórházi bennfekvéssel oldhatók meg.

Hogyan történik a PRF eljárás?

Az eljárás során a páciens vénás vérét egy meghatározott fordulatszámon és meghatározott ideig centrifugáljuk, melynek hatására a vér frakciókra válik szét, melyből a plazmában a centrifugálás hatására nagy számban tartalmaz a leukocitákat, vérlemezkéket, valamint növekedési faktorokat, citokineket, egy saját szöveti fibrinmátrixban. A PRF fibrinje olyan növekedési faktorokat tartalmaz, melyek elősegítik a lágyszövetek, valamint a csontszövetek gyógyulását, az érképződést, ezáltal a gyorsabb gyógyulást.

A fehérje-mátrix segíti a különböző sejtek áramlását és letapadását, egymáshoz való kapcsolódását, a kiserek betörését, amely által a regenerálódó szövet a már meglévő élő szövethez tud kapcsolódni és azzal egy egységet képez vele.

Mi az előnye a PRF használatának a szájsebészeti és fogászati kezelések alkalmával?

 • Teljesen autológ anyag, mely azt jelenti, hogy 100%-ban a páciens sejtjeivel megegyező immunológiailag, tehát nincs idegentest reakció, nem produkál gyulladást és nem lökődik ki.
 • Védelmet képez a baktériumokkal szemben, ezáltal nem fertőződik be és nem alakul ki körülötte gyulladás. (Bakteriosztatikus)
 • Elősegíti a gyorsabb gyógyulást, lerövidíti a szövetek regenerációs idejét azáltal, hogy stabil vázat képez és segít a keringés és a sejtmigráció kialakulásásban.
 • Segít megőrizni a szövetek eredeti alakját és térfogatát, amellyel elkerülhetőek a későbbiekben olyan komoly beavatkozások, amely során altatásos műtéti eljárásokat kellene alkalmazni. (Pl csípőlapátból saját csontblokk vétele).
 • Széleskörűen felhasználható mind a lágyszövetek, mind a csontszövet regenerálására.
 • Bizonyos technikával valódi csont nyerhető vele, mely hosszú távon sem okoz problémát a szervezetben.

Mikor használatos a PRF eljárás?

 • Fogeltávolítás esetén
 • Csontüregek feltöltésére (PL cysta műtét)
 • Csontmennyiség növelésére implantáció előtt vagy azzal egyidőben
 • Lágyrészek regenerálására sérülések vagy fogágybetegség esetén
 • A csontvesztés területén kialakult csökkent ínyszövet pótlására

Egy ilyen mosolyért megéri!

Nézzük meg közösen, hogy miként tudok Neked segíteni!

Telefon: +36 20 516 3640

Dr. Egressy Szájsebészet és Fogászat
1024 Budapest, Margit körút 43-45. II/1 (1-es csengő)

Nyitvatartás

Hétfő-Kedd 14:30-20:00
Szerda-Péntek 8:00-14:00

Social