Telefon

+36 20 516 3640

Rendelő

Mechwart Park Irodaház

1024 Budapest, Margit körút 43-45. II/1 (1-es csengő)

E-mail

dregressymolnar@gmail.com

Mit is jelent a lenyomat a fogászatban?

Akkor veszünk lenyomatot, ha látni szeretnénk, hogy a fogaknak, illetve a szájképleteknek milyen a pontos formája, nagysága, egymáshoz való viszonya. A lenyomatot úgy készítjük el, hogy a lenyomatkanálba lenyomatanyagot helyezünk, majd azt behelyezzük a szájba, az anyag kötése után pedig eltávolítjuk.

A lenyomatanyagok lehetnek különfélék, de egy közös bennük: egy bizonyos kémiai reakció hatására egy puhább állapotból egy keményebb állapotra váltanak, miközben lemintázzák a fogakat és a lágyrészeket. A kész lenyomatot a technikus kiönti gipsszel, így a lemintázott terület pozitív mását kapjuk meg. Milyen esetekben készítünk lenyomatot? Ha előzetesen tervezni szeretnénk valamit, és látni szeretnénk a harapást, a fogak egymáshoz viszonyított helyzetét. Ha fogpótlás készítésének folyamatában vagyunk. Ha fogvédőt készítünk a sportolóknak a foguk védelme érdekében. Ha fehérítő sínt készítünk. Ha fogszabályozás folyamatában veszünk lenyomatot.

DR. EGRESSY

SZÁJSEBÉSZET ÉS FOGÁSZAT

 

Fő profilom az implantáció, csontpótlás, bölcsességfog eltávolítás, de konzerváló fogászattal, esztétikai fogászattal és fogpótlásokkal is foglalkozom.

Forduljon hozzám bizalommal!

Kövessen minket

RENDELÉSI IDŐ

Hétfő
14:30-20:00
Kedd
14:30-20:00
Szerda
8:00-14:00
Csütörtök
8:00-14:00
Péntek
8:00-14:00